top of page
Writer's pictureIoana Pintilei

Îndrumare strategică pentru transformarea digitală în 2024 - Calendar cu programe actuale și viitoare și etape concrete pentru accesarea defonduri europene

Updated: Jul 9

Pentru multe companii din România, digitalizarea pare că vine la pachet cu un efort considerabil, însă drumul către digitalizare poate fi simplu și eficient. Finanțarea nerambursabilă prin fonduri europene îți poate deschide ușile către acest viitor digital mai simplu decât crezi. Imaginează-ți cum compania ta va funcționa cu o eficiență sporită, servind clienții mai bine și fiind mai competitivă pe piață.


De ce ai nevoie pentru obținerea de fonduri europene pentru digitalizare:

  1. Consultanți specializați în accesarea de fonduri europene, lucrează cu experți în fonduri europene, care să te ghideze în fiecare pas al procesului. Aceștia te vor ajuta să evaluezi șansele proiectului și își vor explica toate implicațiile atât înainte de implementare cât și ulterior, în etapa de monitorizare.

  2. Consultanți IT specializați în elaborarea de planuri de digitalizare, alege consultanți care cunosc foarte bine cu ghidul specific al regiunii tale.

  3. Timp și răbdare. Asigură-te că acorzi timp pentru informațiile și documentele necesare elaborării - atât cererii de finanțare cât și deciziei de investiție ce se potrivește cel mai bine afacerii tale.

  4. Buget pentru acoperirea procentului de cofinanțare și pentru cheltuielile neeligibile.


Etape pentru obținerea de fonduri europene pentru digitalizare:


1. Informează-te corect

Am construit pentru tine un calendar - programe actuale și programe viitoare fonduri europene digitalizare 2024, pe regiuni. Verifică disponibilitatea fondurilor pentru digitalizare existente în regiunea ta.


Dacă ești localizat în regiunea centrală și de Nord-Vest, acesta ar putea fi momentul ideal pentru a începe un proiect de transformare digitală și pentru a obține între 100.000 - 200.000 de euro pentru investiții.


Dacă ești din altă regiune, regăsești mai jos un calendar estimativ de start al fondurilor europene. Accesează link-ul agenției regionale de unde aparții sau înscrie-te la newsletter si te informăm noi.



Proiecte regionale pentru digitalizare în derulare în România:

  • Regiunea centrală

https://www.adrcentru.ro/comunicare/digitalizarea-mediului-afaceri/: program depunere proiecte între: 15.12.2023-15.07.2024.

  • Regiunea Nord-Vest

  • Regiunea Sud Muntenia

https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a--intensificarea-cresterii-durabile-si-a-competitivitatii-microintrep/apel/51 program pentru microintreprinderi cu finanțare care includ soluții digitale, depunere între: 15.03.2024-14.06.2024.

  • Regiunea Sud-Est

https://www.adrse.ro- Urmează programul pentru digitalizare, ghidul va fi dat spre consultare publică la jumătatea lunii mai 2024.

  • Regiunea Oltenia

https://pr2021-2027.adroltenia.ro/prioritatea-2-digitalizare-in-folosul-imm-uri/- Data deschiderii apelului de proiecte, respectiv a publicării ghidului aprobat: 26.04.2024. Cererile de finanțare vor putea fi depuse începând cu data de 25.06.2024, ora 12:00. Data închiderii apelului este 24.08.2024, ora 12:00.

  • Regiunea Vest

https://www.vest.ro/api/documents/d/c12f393ea28668a6fc945634afcde368 - lansare ghid în perioada iulie-august 2024.

  • Regiunea București-Ilfov

https://www.adrbi.ro- în acest moment nu există un program dedicat pentru digitalizare.

  • Regiunea Nord-Est

https://www.adrnordest.ro- program de digitalizare finalizat, data limită depunere cerere 11 martie 2024.


2. Alege consultați de fonduri cu reputație foarte bună și asigură-te că ai un scoring bun financiar;


3. Găsește un consultant cu experiență și rezultate în digitalizare care să te susțină atât cu soluții IT și care cunoaște foarte bine și ghidul proiectului din regiunea ta;


4. Decide să duci afacerea la următorul nivel cu investiții minime din partea ta.

 

Te putem susține eficient și profesional să-ți maximizezi șansele să obții fonduri europene pentru digitalizare.

 


Despre BIT-Innovators

 

BIT-Innovators susține organizațiile din România să rezolve cele mai dificile provocări tehnologice.



 

Serviciile noastre avansate de consultanță IT vă ajută afacerea să rămână securizată, productivă și profitabilă. Cu peste 15 de ani de experiență, oferim îndrumare și expertiză în direcția strategică a tehnologiei pe care trebuie să o adoptați pentru a rămâne în fruntea evoluției tehnologice și a competitorilor.

 

Dacă deții o companie care necesită consultanță în digitalizare accesează https://www.bit-in.ro/ pentru o discuție cu un expert în digitalizare prin fonduri europene.

49 views0 comments

Comments


bottom of page